Factiuni:Descriere Generala

From B-Zone Wiki
Jump to: navigation, search
This page contains changes which are not marked for translation.

Other languages:
English • ‎Română
#1 Leader /members options


Ce este o facțiune?

O facțiune reprezintă o grupare de un anumit număr de jucători care interacționează între ei și care au același scop, în funcție de tipul facțiunii. Ca să vă fie mai ușor să înțelegeți ce înseamnă o facțiune o putem descrie ca fiind echivalentul unui loc de muncă unde toate persoanele trebuie să îndeplinească mai mult sau mai puțin același obiectiv și unde se lucrează colectiv pentru a realiza o mai bună desfășurare. Există 4 mari categorii de facțiuni pe serverului B-Zone RPG:

 • Facțiuni pașnice
 • Ganguri
 • Departamente de poliție
 • Alte facțiuni

Pentru a face parte dintr-o facțiune încadrată în una dintre categoriile enumerate mai sus, aveți nevoie și de un nivel minim. Nivelul minim necesar pentru fiecare facțiune în parte poate fi găsit în pagina Factions din website-ul serverului pe care activați. Pentru detalii despre pagina Factions și despre cum poți aplica într-o facțiune, accesează articolul Website:Factiuni.

Caracteristici generale

 • Orice jucător are dreptul de a aplica într-o facțiune.
 • Jucătorii care fac parte dintr-o facțiune trebuie de obicei să îndeplinească un raport de activitate săptămânal.
 • În cazul în care un jucător nu îndeplinește raportul săptămânal, dar nu are nici o cerere de inactivitate activă sau alte motive solide, acesta este sancționat de către lider.
 • Sancțiunile ce pot fi aplicate într-o facțiune sunt:
  • Faction Warn (FW)
  • Faction Punish (FP)
 • Fiecare facţiune are o cameră specială pentru antrenamente, şedinţe sau alte activităţi similare. Membrii cu rang 4+ pot folosi comanda /open lângă intrare pentru a deschide sau închide camera, ceea ce poate permite membrilor facţiunii să intre. În interior se pot folosi comenzile /heal şi /buygun (fără niciun cost).


Faction Warn

 • Faction Warn-ul este o avertizare la functia deținută de către jucător în facțiune. Un lider acordă unui membru al facțiunii sale un Faction Warn atunci când acesta încalcă regulamentul facțiunii, însă nu într-un mod foarte grav care să necesite demiterea jucătorului (exemplu: încălcări de regulament datorită necunoaşterii regulamentului, jigniri colegi, neprezentare la ședințe/activități, etc.).
 • Dacă un jucător primește Faction Warn, atunci acesta va trebui să aștepte cu două săptămâni mai mult decât durata normală de timp minim necesară pentru avansarea la rangul următor. Pentru facţiunile de tip departament, alte facţiuni şi mafii este necesar să aşteptaţi minim trei săptămâni.
 • Dacă un jucător acumulează trei Faction Warn-uri, acesta este automat demis din facțiune cu 10 unități de Faction Punish (FP). Dacă jucătorul este în perioada de teste (sub 14 zile de la intrarea în facţiune) va fi demis automat din facţiune cu 60 de unităţi de Faction Punish (FP).

Faction Punish

 • Faction Punish-ul se măsoare în unități. Există un număr maxim de 60 de unități de Faction Punish pe care un jucător poate să le dețină. Aceste unități sunt oferite atunci când un jucător este demis dintr-o facțiune datorită încălcării în diferite moduri a regulamentului facțiunii din care face parte.
 • Dacă un jucător are cel puțin o unitate de Faction Punish, acesta nu are dreptul de a aplica în vreo facțiune.
 • La fiecare PayDay, fiecărui jucător care a fost sancționat cu Faction Punish, îi va fi ștearsă o unitate.
 • Dacă dețineți cont premium, la fiecare 5 ore jucate vă va fi scăzută o unitate de Faction Punish în plus.
 • Faction Punish-ul se acordă atunci când un jucător încalcă regulamentul și trebuie să fie demis însoțit de o pedeapsă.
 • Unitățile de Faction Punish pot fi de asemenea șterse cumpărând pachete denumite Clear 10 FP din magazinul virtual (/shop), folosind Gold.
 • Ștergerea a 10 unități de Faction Punish din magazin (/shop), costă 200 de gold.

Părăsirea unei facțiuni

Fără Faction Punish

Pentru a părăsi o facțiune fără Faction Punish trebuie să fii stat în respectiva facțiune un minim de două săptămâni și să nu fi acumulat trei Faction Warnuri active. Dacă îndepliniți aceste cerințe veți putea părăsi facțiunea fără Faction Punish.

Cu Faction Punish 10/60

Pentru a părăsi o facțiune cu Faction Punish 10/60 trebuie să fii stat în respectiva facțiune un minim de două săptămâni și să fi acumulat trei Faction Warnuri active.

Cu Faction Punish 60/60

Pentru a părăsi o facțiune cu Faction Punish 60/60 trebuie să fii stat în respectiva facțiune sub două săptămâni și să fii încălcat regulile sau să-ți fii depus demisia, ori să fi stat un minim de două săptămâni și să fii fost banat pentru coduri.

Despre aplicație

Nu este necesar să creezi un alt cont, ci vei folosi aceleași date la logare precum datele contului de pe serverul pe care joci. Înainte de a introduce datele tale asigură-te întotdeauna că adresa pe care ai intrat este cea oficială.

Poți aplica într-o facțiune folosind tabul FACTIONS, aflând facțiunile care recrutează uitându-te la Application Status unde vei vedea Closed la facțiunile care nu recrutează și Opened la cele care recrutează. Odată ce ai găsit facțiunea preferată cu statusul Opened vei putea aplica în aceasta făcând click pe butonul Apply dacă îndeplinești criteriile minime de aplicare în facțiune.

Aplicația în sine se face relativ ușor deoarece ți se dă un model cu rubrici care pur și simplu trebuie să le completezi. Ca aplicația ta să aibă șanse maxime de acceptare aceasta trebuie să fie bine pusă la punct, să fie scrisă corect, să cuprindă suficiente informații astfel încât liderul să afle tot ceea ce îl interesează despre tine și nu în ultimul rând să fie adevărată. O aplicație slabă înseamnă că șansele tale de acceptare sunt minime.

Răspunsul la aplicație

În funcție de numărul de aplicanți la respectiva facțiune răspunsul la aplicația ta poate fi primit de la câteva ore până la câteva zile de așteptare. În momentul în care aplicația ta primește un răspuns vei primi automat o notificare pe website. Poți de asemenea verifica manual răspunsul la aplicația ta mergând pe profilul tău de pe website la tabul Faction unde vei putea vedea atât lista logurilor din facțiunile din care ai făcut parte cât și lista logurilor aplicațiilor tale la facțiuni.

Acolo vei observa statusul aplicației tale iar în momentul în care observi că acesta este modificat poți face click pe View pentru a vedea răspunsul liderului la aplicația ta.

Testul

Odată ce ești acceptat pentru teste va trebui să te prezinți în joc la unul dintre testerii facțiunii, în funcție de cum te informează liderul în aplicație sau de cum ești informat în subforumul facțiunii la care aplici și să susții un test teoretic și unul practic.

Testul teoretic constă într-un set de întrebări din regulamentul general al tipului de facțiune la care aplici și din regulamentele interne specifice respectivei facțiuni. Cum se desfășoară testul și care sunt regulile acestuia îți vor fi prezentate de către tester iar în cazul unor facțiuni vei putea găsi aceste informații în subforumul facțiunii respective.

Testul practic diferă de la o facțiune la alta, în unele cazuri putând și să lipsească.

Odată ce toate testele au fost efectuate vei primi răspunsul dacă ai fost admis sau respins la teste.

Liderii, subliderii facțiunii și jucătorii acceptați pentru teste pot folosi comanda /testers pentru a vizualiza testerii online.

Reclamații și Sancțiuni Facțiuni

Ca membru de facțiune vei primi din când în când reclamații la adresa ta pe care liderul trebuie să le analizeze și să decidă dacă ai încălcat sau nu vreo regulă a facțiunii din care faci parte. Vei primi automat o notificare pe website atunci când se face o reclamație la adresa ta, când reclamația ta primește comentarii noi sau când reclamația ta primește un răspuns din partea liderului. Ca membru de facțiune ai dreptul de a te apăra cu dovezi și informații folositoare în favoarea ta lăsând un comentariu în reclamație astfel ca liderului să îi fie mai ușor să răspundă reclamației tale.


Comenzi specifice

/factions

Tastând această comandă puteți vedea o listă cu toate facțiunile precum și informații despre acestea (liderul, nivel de aplicare minim, dacă aplicatiile sunt sau nu deschise)

/testers

Această comandă afișează o listă cu toți testerii online, dacă ai o aplicație acceptată într-o facțiune.

/f

Cu ajutorul acestei comenzi puteți vorbi pe chatul facțiunii, dacă sunteți membru al unei facțiuni.

/fvr

Cu ajutorul acestei comenzi puteți respawna vehiculele facțiunii (minim rang 5+).

/members

Această comandă afișează o listă cu toți membrii unei facțiuni, cu condiția să fiți membri ai unei facțiuni.

/leaders

Această comandă afișează o listă cu toți liderii online ai serverului.

Nerespectarea regulilor serverului, regulilor generale ale facțiunii sau regulilor specifice facțiunii vor duce la sancționarea ta în cadrul facțiunii.


Lista facțiunilor

Facțiuni pașnice

LS School Instructors

LV School Instructors

SF School Instructors

LS Taxi

LV Taxi

SF Taxi

News Reporters

Tow Truck Company

Paramedics

Ganguri

Verdant Family

Vietnamese Boys

Green Street Bloods

The Tsar Bratva

Red Dragon Triad

Southern Pimps

Avispa Rifa

El Loco Cartel

69 Pier Mobs

Departamente

LSPD

LVPD

SFPD

FBI

National Guard

Alte Facțiuni

Hitmen Agency

Mayor

Sons of Anarchy


Vehicule personale speciale

 • Jucătorii care au petrecut cel puțin 4 ani într-o facțiune cu sau fără pauze, vor primi din partea staff-ului un vehicul special care nu poate fi achiziționat de niciunde, ci se regăsește doar la HQ-ul facțiunii respective.
 • Pentru a intra în posezia unui vehicul special trebuie să deschizi un ticket pe forum doar dacă îndepliniți criterul menționat mai sus.

De reținut:
Vechimea în facțiuni de același tip nu se adună. Perioada trebuie să fie realizată într-o singură facțiune.

Lista vehiculelor speciale

 • Paramedics: Ambulance / FireTruck • News Reporters: News Van / SAN News Maverick • Tow Truck Company: Tow Truck / Utility • Taxi: Taxi / Cabbie • School Instructors: Coastguard / Skimmer
 • Police Departments: Police Car / Enforcer • FBI: FBI Rancher / FBI Truck / Enforcer • National Guard: Barracks
 • Hitman Agency: SkimmerDe reținut:
Cine folosește sau împarte aceste vehicule speciale în scopuri abuzive riscă să îi fie luat vehiculul de pe cont.


Tutorial