Comenzi uzuale:General

De la B-Zone Wiki
Salt la: navigare, căutare
Alte limbi:
English • ‎Română

În această secțiune sunt prezentate comenzile generale ale serverelor B-Zone RPG.


/id

Id.png

Sintaxă: /id [PlayerID/PlayerName]
Comanda afișează informații despre jucătorul respectiv, mai precis: ID-ul, numele, nivelul și facțiunea din care face parte.

/pay

Sintaxă: /pay [PlayerID/PlayerName] [sumă]

247-dialog.png

Această comandă va trimite suma de bani în numerar specificată către jucătorul respectiv. Jucătorii cu nivel mai mic ca 3 vor putea trimite maxim $10 per tranzacție. Limita pentru ceilalți jucători este de $10.000. Tranzacțiile se efectuează cu o pauză de câteva secunde între ele. Trebuie să fiți lângă jucătorul respectiv pentru a-i trimite bani.

/buy

Sintaxă: /buy
Cu ajutorul acestei comenzi, puteți cumpăra obiecte din magazinele 24/7.

/givekey

Sintaxă: /givekey [PlayerID/PlayerName]
Această comandă vă permite să înmânați cheile vehiculului în care vă aflați (trebuie să-l dețineți) altui jucător. Proprietarul nu-și pierde propriile chei. Respectivul va rămâne în posesia cheilor până se deconectează sau foloseste /throw.

/switchkey

Sintaxă: /switchkey
Comanda va schimba între ele cheile personale și cheile de la vehicului închiriat (de la server sau de la un alt jucător), dacă există.

/drink

Sintaxă: /drink [NumeleBăuturii]
Cu această comandă puteți cumpăra băuturi din cluburi și baruri.

/turfs

Sintaxă: /turfs
Comanda va suprapune zonele controlate de mafii, corespunzător culorii, peste harta din joc. Vizibil atât pe radar (minimap), cât și pe harta mare. Pentru a le scoate, folosiți din nou comanda.

Licenses.png

/licenses

Sintaxă: /licenses
Această comandă afișează o listă cu toate licențele și informații despre acestea: dacă le aveți și pentru cât timp mai sunt valabile.

Skills.png
Spawnchangenew.png

/requestlicenses

Sintaxă: /requestlicenses [PlayerID/PlayerName]
Comanda trimite o cerere jucătorului respectiv pentru a-i vedea licențele. Dacă acceptă, vi se va afișa o căsuță de dialog similară cu cea de la /licenses.

/skills

Sintaxă: /skills
Afișează skillurile pe care le aveți la joburi și de câte alte puncte mai aveți nevoie pentru a avansa.

/sleep

Sintaxă: /sleep
Intrați și ieșiti din modul AFK.

/lotto

Sintaxă: /lotto [NumărAles]
Puteți cumpăra cu această comandă un bilet de lotto pentru extragerile zilnice. Fiecare bilet costă $15 și puteți deține unul singur în același timp.

/cigarettes

Sintaxă: /cigarettes
Afișează numărul de țigări pe care le aveți și dacă dețineți sau nu o brichetă.

/spawnchange

Sintaxă: /spawnchange
Comanda vă permite să vă schimbați locul de spawn. Aveți de ales între a vă spawna în casă (fie ca este închiriată sau deținută) sau în locul implicit de spawn.
În cazul jucătorilor care fac parte dintr-o facțiune vor avea posibilitatea să-și selecteze ca punct de spawn HQ-ul facțiunii.
În cazul jucătorilor fără facțiuni (civilii) aceștia vor avea ca puncte de spawn câte o locație din toate cele trei orașe (Los Santos, Las Venturas, San Fierro) cât și spawn la casa deținută sau la care au chirie.
Nu veți putea folosi această comandă dacă sunteți urmăriți de poliție (cu wanted)!

/eject

Sintaxă: /eject [PlayerID/PlayerName]
Cu această comandă puteți da jos forțat unul dintre pasagerii din mașina pe care o conduceți. Doar șoferii o pot folosi.

/rob

Sintaxă: /rob
Jefuiți banca alături de un grup de 3 persoane.

/service

Sintaxă: /service [Taxi/Medic/Mechanic]
Trimite o cerere câtre un taximetrist, medic sau mecanic de a se deplasa la voi. În această cerere este specificat locul în care vă aflați și poate fi acceptată sau nu de aceștia.

/report

Sintaxă: /report [Text]
Comanda trimite o cerere de înștiințare către administratorii serverului. Dacă vi se acceptă cererea, un admin vă va deschide reportul. Puteți să vorbiți cu acesta prin comanda /al. Maximul de cereri (reporturi) nedeschide în același timp este de 1. Dacă niciun admin nu vă închide sau deschide reportul în 5 minute, acesta se va închide singur.
Atenție! Această comandă trebuie folosită doar pentru a semnala probleme grave, jucători care trișează sau alte situații asemănătoare. Folosirea unui limbaj licențios sau cererile fără sens nu vor fi tolerate și vă vor aduce sancțiuni.

/cheater

Sintaxă: /cheater [ID/Jucător] [Cod]
Comanda trimite o cerere de înștiințare către administratorii serverului pentru a semnala un posibil jucător codat. Veți primi un mesaj pe chat atunci când adminul se va ocupa de reportul vostru.

/helpme

Sintaxă: /helpme [Text]
sau
Sintaxă: /n [Text]
Comanda trimite o cerere de ajutor către helperii serverului. Dacă cel puțin un helper este la datorie, întrebarea vă va fi atribuită acestuia. Puteți primi un raspuns global, însemnând că întrebarea şi răspunsul vor apărea pe chat tuturor jucătorilor cu nivel cuprins între 1 şi 20. Această opţiune se poate dezactiva din comanda /tog -> Newbie Chat / Chat Începători. De asemenea, helperul vă vor putea deschide o conversație privată putând să vorbiți cu acesta prin comanda /hl. Maximul de cereri de ajutor (helpme-uri) nedeschide în același timp este de 1.
Atenție! Această comandă trebuie folosită doar pentru a pune întrebari sau pentru ajutor în legătură cu serverele B-Zone RPG. Folosirea unui limbaj licențios sau cererile fără sens nu vor fi tolerate și vă vor aduce sancțiuni.
Nota: Pentru a folosi sistemul de ajutor, trebuie să aveți sub level 20!

/speedlimit

Sintaxă: /speedlimit [0 sau 90-230]
Cu ajutorul acestei comenzi, puteți seta o viteză maxima pentru mașina în care vă aflați. Această viteză poate varia între 90 km/h și 230 km/h. Pentru a înlătura această restricție, folositi "/speedlimit 0".

/accept

Sintaxă: /accept [Serviciu] [PlayerID/PlayerName]
Puteți accepta unul dintre aceste servicii, dacă vă este oferit de un alt jucător sau de server: droguri (Drugs), reparații (Repair), Job, interviu (Live), aprovizionarea combustibilului (Refill), amendă (Ticket), ziar (Paper), licențe (Licenses), apartenența la un grup de evadare (Escape), negoț (Trade), Taxi, Medic, avocat (Lawyer), mecanic (Mechanic), ieșire din închisoare (Free), armă (Gun), materiale (Materials), cerere /needlicense (Needlicense; pentru Instructori), Lawyercall, Lesson, Rob.

/cancel

Sintaxă: /cancel [Serviciu] [PlayerID/PlayerName]
Puteți refuza oricare dintre serviciile de mai sus.

/usedrugs

Sintaxă: /usedrugs [Marijuana/Cocaine/Ecstasy/Meth]
Aveți posibilitatea de a folosi drogurile deținute.

/fill

Sintaxă: /fill [procent]
umpleți rezervorul de combustibil cu procentul introdus.

/fillgascan

Sintaxă: /fillgascan
umpleți canistra de combustibil.

/needlicense

Sintaxă: /needlicenses
Comanda trimite o cerere către toti instructorii serverului, spunând că aveți nevoie de o licență. Acești vor fi înștiințați cu privire la nivelul dvs. și limba în care jucați (RO/EN). Dacă cererea vă este acceptată, instructorul respectiv va avea marcat pe hartă locul în care vă aflați, iar ceilalți vor vedea cine a acceptat.

/lawyers

Sintaxă: /lawyers
Afișează o listă cu toți avocații serverului, împreună cu numărul de accept points deținute. Puteți să-i sunați, dând click pe unul dintre ei.

/animlist

Radio.png
Trade with SuperSoldierNOOB.png

Sintaxă: /animlist
Afișează o listă cu toate animațiile disponibile pe serverele B-Zone RPG.

/carradio

Sintaxă: /carradio
sau
Tasta: R
Doar șoferii pot folosi comanda. Aceasta deschide o căsuță de dialog de unde puteți alege radioul pe care doriți să-l ascultați. De asemenea, aveți posibilitatea de a introduce un link YouTube, pentru a asculta piesa preferată. Atenție, însă, nu toate pisele functionează. Dacă aveți nevoie de ajutor în acest sens, consultați tutorialele de pe forumul B-Zone RPG.

/mp3

Sintaxă: /mp3
Echivalentul comenzii "/carradio", cu deosebirea că poate fi folosită oriunde, pe jos. Necesită un MP3 Player (achiziționabil dintr-un 24/7) și cont premium.

/throw

Sintaxă: /throw [Keys/Guns/Drugs/Materials]
Folosind această comandă, vă puteți arunca pe jos cheile, armele, drogurile sau materialele pe care le aveți la dvs. Un mesaj corespunzător de tip roleplay va apărea pe chat tuturor jucătorilor din apropiere.

/trade

Trimite o invitație la negoț unui alt jucător, folosind sistemul de trading.

/givecigarette

Folosind această comandă, un jucător poate să-i ofere o țigară unui alt jucător.
Exemplu: /givecigarette Adi007 îi va oferi jucătorului Adi007 o țigară.

/tog

Folosind această comandă, jucătorii vor putea să iși activeze sau dezactiveze anumite funcții, mesaje sau loguri, acestea fiind împărțite pe categorii:
News, Newbie Chat, Advertisments, Whisper Chat, Show Faction Chat, Clan Chat, Damage 'ding', Show HUD, Show Nametags, Event Chat, Spray Messages, Admin Punishments, Confidential Messages, Neons, Surfing, All vehicle neons

/clanleaders

Această comandă va afișa toți liderii de clan conectați pe server.

/fps

Acastă comandă va crea un text în colțul dreapta-sus sau stânga-jos al ecranului, afișând constant FPS-ul.
Poziția textului, activarea și dezactivarea acestuia se realizează prin tastarea comenzii succesiv.
Notă: Comanda /fps nu va funcționa pentru jucătorii care consumă băuturi (/drink), deoarece în acele cazuri FPS-ul afișat este eronat.