Alte sisteme:PIN

From B-Zone Wiki
Jump to: navigation, search
This page contains changes which are not marked for translation.

Other languages:
English • ‎Română
PIN panel.png

Pentru a menține siguranța conturilor jucătorilor comunității, echipa B-Zone a creat un sistem ingenios pentru protejarea mai multor funcții, denumit PIN. Ca si în viața de zi cu zi, un PIN este format din patru cifre și reprezintă poarta de acces spre multe facilități.

Cum funcționeaza?

Atunci când un jucător încearcă să acceseze domenii protejate prin PIN, acesta va primi un mesaj specific în chat precum: "pentru a putea folosi această comandă, tastează /Pin". Pentru a debloca funcțiile protejate prin PIN, un jucător trebuie să tasteze comanda /unlockacc sau /pin, urmând ca serverul să-i afișeze un panou. Panoul deține butoane numerice cu ajutorul cărora puteți forma PIN-ul. Pentru a valida PIN-ul introdus, se folosește butonul verde, iar pentru a șterge valorile numerice introduse, se folosește butonul roșu. Odată validat codul PIN, funcțiile și comenzile protejate de acesta sunt deblocate până la părăsirea serverului sau a tastării comenzii /lockacc.


Funcții protejate

Pentru a apăra identitatea jucătorilor și pentru a-i împiedica pe cei ce vor să facă rău, PIN-ul protejeaza în acest moment o listă lungă de funcții printre care se numără:

  • Toate comenzile ce aduc schimbări asupra situației financiare (/buygun, /trade, /order, etc.).
  • Vinderea/Cumpărarea de vehicule din DealerShip.
  • Accesul la magazinul comunității (/shop).
  • Anumite comenzi si funcții importante ale liderilor de facțiuni.


Comenzi specifice

/unlockacc sau /pin

Utilizând una dintre aceste comenzi, serverul vă va afișa panoul în care trebuie să introduceți codul PIN pentru deblocarea completă a funcțiilor contului.

/addpin

Folosind această comandă, un jucător poate să-și seteze pentru prima dată un cod PIN de securitate. Odată setat codul PIN, comanda nu mai poate fi folosită.

/changepin

Comanda este utilizată de jucători cu rolul de a-și schimba codul PIN. Tastarea acestei comenzi va afișa același panou ca și în cazul comenzilor /unlockacc, /pin sau /addpin. Odată afișat panoul, trebuie să introduceți actualul cod PIN al contului. După introducerea codului pin actual, serverul vă va cere introducerea noului cod PIN dorit.