Comenzi uzuale:Chat

From B-Zone Wiki
Jump to: navigation, search
This page contains changes which are not marked for translation.

Other languages:
English • ‎Română

Comenzile din această categorie sunt folosite strict pentru a socializa pe chat cu ceilalti jucători.
Există mai multe tipuri de chat-uri, ce diferă între ele şi pe care le puteţi accesa prin diverse comenzi:

/ignore

Prin tastarea acestei comenzi, vă va fi afișată o listă cu toți jucătorii pe care i-ați blocat si care nu vă mai pot contacta. Prin selectarea itemului "Add player...", veți putea adăuga un ID de jucător sau numele acestuia, pentru a-l adăuga la lista de ignorare. Jucătorii aflați pe lista /ignore, nu vor mai putea să vă șoptească (/w), să vă trimită SMS-uri (/sms), sau să vă apeleze (/call).
Prin selectarea unui jucător din lista /ignore, acesta va fi eliminat din listă.

/say

Este o comanda echivalentă cu chat-ul normal, cel pe care îl folosiţi pentru a socializa şi care nu necesită tastarea unei anumite comenzi înaintea mesajului, ci pur si simplu scrierea mesajului in consola jocului. Mesajele transmise prin chat normal sunt vazute doar de jucătorii al căror nume îl vedeţi. Exemplu: "/say mesaj"

/s

Comanda lansează mesajul vostru pe o rază puţin mai mare faţă de /say, fiind reprezentat de un strigăt.
Exemplu: "/s mesaj"

/w

Mesajul transmis de comandă reprezintă o "şoaptă", astfel puteţi transmite mesaje confidenţiale pe care numai jucătorul căruia i-aţi trimis le va putea vedea. Pentru a putea trimite astfel de mesaje aveți nevoie de minim nivel 3.
Exemplu: "/w Adi007 Aceasta este o şoaptă", va trimite mesajul "Aceasta este o şoaptă" către Adi007.

/b

Comanda lansează mesajul vostru pe o rază egală cu chatul normal (/say), insă mesajul va apărea intre paranteze rotunde.
Exemplu: "/b mesaj", va afişa "Adi007 spune: (( mesaj ))"

/f

Comanda transmite un mesaj pe chatul facţiunii din care faceţi parte (doar în cazul în care faceţi parte din una). Comanda este prezentă la toate facţiunile exceptând departamentele de poliţie unde se foloseste /r. Exemplu: "/f mesaj"

/r

Comanda este disponibilă doar membrilor departamentelor de poliţie şi are acelaşi efect ca şi /f, anume transmiterea unui mesaj către colegii din departamentul respectiv.
Va funcţiona numai în cazul în care faceţi parte dintr-un departament de poliţie (LSPD, SFPD, LVPD, National Guard, FBI).
Exemplu: "/r mesaj"

/c

Comanda transmite un mesaj pe chatul clanului din care faceţi parte (doar în cazul în care faceţi parte din unul).
Exemplu: "/c mesaj"

/ac

Comanda transmite un mesaj pe chatul alianţei din care faceţi parte (doar în cazul în care faceţi parte dintr-una).
Exemplu: "/ac mesaj"

/cw

Comanda funcţionează numai dacă vă aflaţi într-o maşină. Aceasta transmite mesajul vostru numai jucătorilor ce se află în aceeaşi maşină cu voi.
Exemplu: "/cw mesaj"

/wt

Reprezintă prescurtarea obiectului prin care se vorbeşte, walkie talkie (staţie radio). Acesta se poate cumpăra dintr-un magazin 24/7. Comanda funcţionează numai dacă aţi setat o frecvenţă walkie talkie-ului folosind comanda /setfreq.
Exemplu: "/wt mesaj"
Notă: Comanda funcționează doar dacă aveți minim nivel 5.

/sms

Cu ajutorul acestei comenzi, puteţi trimite mesaje de pe telefonul mobil către un alt jucător folosindu-vă de ID-ul sau numele acestuia.
Exemplu: "/sms 123 salut", unde "123" este ID-ul jucătorului, iar "salut" este mesajul.

/call

Cu ajutorul acestei comenzi, puteţi să sunaţi un jucător de pe propriul telefon mobil folosindu-vă de ID-ul sau numele acestuia.
Exemplu: "/call 123", unde "123" este ID-ul jucătorului pe care doriţi să-l sunaţi.

/lc

Comanda poate fi folosită de către liderii unei facțiuni și adminii 4+ pentru a discuta.
Exemplu: "/lc mesaj"

/al

Comanda se foloseşte în cazul în care aţi trimis un report către admini (/report) din diverse motive şi un admin v-a acceptat report-ul, astfel veţi putea să vorbiţi cu el folosind această comandă.
Exemplu: "/al mesaj"

/hl

Comanda se foloseşte în cazul în care aţi cerut ajutorul unui helper (/helpme) din diverse motive şi un helper v-a acceptat cererea de ajutor, astfel veţi putea să vorbiţi cu el folosind această comandă.
Exemplu: "/hl mesaj"

/e

Comanda funcţionează numai dacă sunteţi organizatorul unui eveniment. Este folosită pentru a transmite un mesaj către toţi jucătorii serverului, fiind organizator al evenimentului.
Exemplu: "/e mesaj"

/ec

Comanda funcţionează numai dacă sunteţi organizatorul sau adjuvantul unui eveniment. Este folosită pentru a transmite un mesaj către toţi adjuvanţii evenimentului.
Exemplu: "/ec mesaj"

/d

Comanda este folosită pentru a transmite un mesaj către toate departamentele de poliţie (LSPD, SFPD, LVPD, National Guard, FBI), nu numai către cel din care faceţi parte.
Exemplu: "/d mesaj"

/tx

Comanda este similară cu /d şi este folosită pentru a transmite un mesaj către toate companiile de taxi (LS Taxi, SF Taxi, LV Taxi), nu numai către cea din care faceţi parte.
Exemplu: "/tx mesaj"

/sx

Comanda este similară cu /tx, aceasta este folosită de către membrii LS School Instructors, SF School Instructors și LV School Instructors pentru a vorbi între ei.
Exemplu: "/sx mesaj"

/gc

Comanda este folosită de mafioţi în timpul războiului de tip "Alliance" pentru a discuta cu alianţa.
Exemplu: "/gc mesaj"