Comenzi uzuale:Altele

De la B-Zone Wiki
Salt la: navigare, căutare
Alte limbi:
English • ‎Română

În această pagină veți găsi comenzi care odată tastate în joc, afișează și ele la rândul lor un nou set de comenzi.


/cellphonehelp

Această comandă afișează următorul set de comenzi:

/p(ickup)

Efectul acesteia este de a răspune la telefon în cazul în care cineva vă apelează. Se pot utiliza ambele variante: /p sau /pickup.

/h(angup)

Efectul acesteia este de a închide o convorbire telefonică. Se pot utiliza ambele variante: /hsau /hangup.

/call

Se folosește petru a apela un jucător. Pentru a utiliza această comandă aveți, nevoie de un număr de telefon pe care să-l apelați. Exemplu: /call 2247575

/turn

Această comandă vă închide, respectiv deschide telefonul, în funcție de parametrul specificat:

  • /turn on - va deschide telefonul.
  • /turn off - va închide telefonul.

/speaker

Atunci când vă aflați într-o convorbire telefonică, nimeni altcineva din jur nu poate să vadă convorbirea din partea interlocutorului, însă după utilizarea comenzii /speaker, mesajele vor deveni vizibile.

/sms

Este o comandă folosită pentru a trimite mesaje text altor jucători pe server, către un număr de telefon specificat. Exemplu: /sms 2247575 B-Zone!

/number

Folosind această comandă, un jucător caută prin cartea de telefon pentru a găsi numărul de telefon al unui anumit jucător. Exemplu /number Adi007. Vă puteți cumpăra o carte de telefon de la orice magazin 24/7./renthelp

Această comandă afișează următorul set de comenzi:

/enter

Comanda /enter se foloseste de obicei pentru a intra în clădiri, în cazul acesta, în case. Comanda este executată cu succes (veţi reuşi să intraţi in casă) numai dacă vă aflaţi destul de aproape de uşa clădirii respective. Pentru o executie mai rapidă, puteţi să folosiţi echivalentul aceste comenzi, şi anume tasta "F" de pe tastatura voastră.

/exit

Comanda /exit se foloseste de obicei pentru a ieşi dintr-o clădire, în cazul acesta, dintr-o casă. Comanda este executată cu succes (veţi reuşi să ieşiţi din casă) numai dacă vă aflaţi destul de aproape de uşa pe care se iese. Pentru o executie mai rapidă, puteţi să folosiţi echivalentul aceste comenzi, şi anume tasta "F" de pe tastatura voastră.

/tenants

Comanda va afişa atât numărul cât şi numele tuturor chiriaşilor online (de pe server) în momentul tastării comenzii.
Doar chiriaşii şi proprietarul casei au acces la utilizarea acestei comenzi.

/unrentroom

Folosind această comandă, contractul de chirie pentru actuala locuință va fi reziliat./rentcarhelp

Această comandă afișează următorul set de comenzi:

/unrentvehicle

Această comandă se utilizează pentru a renunța la vehiculul închiriat și la cheile acestuia. După utilizarea acestei comenzi, nu veți mai dispune de un vehicul închiriat.

/locaterentedcar

În cazul în care dețineți un vehicul închiriat și ați uitat unde l-ați lăsat, atunci comanda /locaterentedcar vă este de folos. Utilizând această comandă, serverul vă va fixa pe hartă un punct roșu reprezentând destinația vehiculului închiriat./eventhelp

Această comandă afișează următorul set de comenzi:

/e

Comanda funcţionează numai dacă sunteţi organizatorul unui eveniment. Este folosită pentru a transmite un mesaj către toţo jucătorii serverului, fiind organizator al evenimentului.
Exemplu: "/e mesaj"

/togevent

Comanda blochează mesajele pe care organizatorii evenimentelor le trimit prin comanda /e, ceea ce înseamnă că nu le veţi mai vedea.

/event

în cazul în care există un eveniment în desfășurare în momentul tastării comenzii veți primi următoarele informații:

  • Titlul evenimentului aflat în desfășurare.
  • Premiul evenimentului.
  • Locația desfășurării acestuia.
  • Câteva detalii legate de durata acestuia.
  • Numele organizatorului.
  • O scurtă descriere a evenimentului.

/stopevent

Tastarea și executarea acestei comenzi are ca efect finalizarea evenimentului aflat în desfășurare.

/requestevent

Această comandă reprezintă un formular de cerere pe care administratorii serverelor B-Zone RPG îl pot citi, urmând să vă accepte sau nu cererea de organizare a unui eveniment. Exemplu de utilizare: /requestevent Titlu|Locatie|Premiu|Timp|Descriere/leaderhelp

Această comandă afișează următorul set de comenzi:

/invite

Liderii facțiunilor folosesc această comandă pentru a invita un jucător în facțiunea sa.

/uninvite

Pentru a scoate din facțiune un jucător, orice lider poate să folosească această comandă. De asemenea, tot folosindu-se de comanda /uninvite, în momentul scoaterii unui jucător din propria facțiune, un lider are de ales între a-l scoate cu sancțiune sau nu pe jucător (FP). Notă: Dacă se alege varianta cu sancțiune, jucătorul va primi 60/60 FP.

/giverank

Orice membru al unei facțiuni merită o avansare la un moment dat. Astfel, orice lider are dreptul la folosirea comenzii /giverank pentru a-l promova, sau retrograda pe unul dintre membrii facțiunii sale.

/fwarn

Atunci când un membru al unei facțiuni nu respectă regulamentul, acesta primește avertismente din partea liderului folosind comanda /fwarn.

/funwarn

Este comanda cu efect invers comenzii /fwarn și are ca efect ștergerea unui avertisment în facțiune (FW), al unui jucător.

/fvr

Prin executarea comenzii, toate vehiculele neocupate ale facțiunii vor fi respawnate. Comanda este accesibilă de la rang 5.

/lc

Această comandă este utilizată de liderii facțiunilor pentru a vorbi pe chatul destinat liderilor.

/togfchat

Folosind comanda /togfchat, chatul facțiunii este dezactivat și singurii care pot să vorbească în continuare pe acesta sunt membrii cu rang 6 și liderul. Comanda poate fi utilizată numai de către liderul și subliderul facțiunii.

/toglc

Această comandă blochează mesajele provenite din urma comenzii /lc, ceea ce înseamnă că nu veți mai vedea mesajele scrise de ceilalți lideri pe chatul destinat liderilor.

/fwithdraw

Tastând comanda /fwithdraw fără a specifica vreun parametru, veți obține informații despre suma de bani deținută în acel moment de seiful facțiunii. Pentru a sustrage bani din seiful facțiunii. se folosește drept parametru suma de bani. Exemplu: /fwithdraw 15000.

/fmotd

Tastând comanda /fmotd fără a specifica vreun parametru, serverul vă va trimete un mesaj prestabilit de către lider sau sublider, în cazul în care acesta există. Pentru a schimba mesajul prestabilit (mesajul zilei), se folosește drept parametru, mesajul dorit. Exemplu: /fmotd Toată lumea la HQ!.

/clanhelp

Această comandă afișează următorul set de comenzi:

/claninvite

Comanda /claninvite este folosită de către deținătorii de clanuri pentru a invita pe cineva în propriul clan.

/clanuninvite

Pentru a scoate din clan un anumit jucător, orice proprietar al unui clan poate să folosească această comandă.

/clangiverank

Este folosită pentru a promova, sau retrograda în rang un membru al propriului clan.

/c

Comanda transmite un mesaj pe chatul clanului din care faceţi parte (doar în cazul în care faceţi parte din unul).
Exemplu: "/c mesaj"